Texas Instruments firması son 10 yılda birçok üniversiteye laboratuvar hibeleri yapmış ve bunlardan bazılarını da Çizgi Tagem organize etmiştir. TI Üniversite programı çerçevesinde yapılan hibe programlarından en popüler olanları 20 Üniversiteye kurulan ARM® Cortex-M4F labaratuvarları, 10 Anadolu Üniversitesine kurduğu Analog Elektronik Laboratuvarları ve 20 Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okuluna kurduğu MSP430 Mikro Denetleyici Laboratuvarıdır.

texas-instruments-logo1

 

 

2010 yılında Çizgi TAGEM dünyanın önde gelen FPGA üretici Altera ile Türkiye’nin önde gelen 37 Üniversitesine FPGA Labaratuvarları kurulması için çalışmalar yapmıştır. Türkiye’den başvuru yapan öğretim görevlilerine Altera Üniversite Programı çerçevesinde FPGA Platformaları ve EDA Yazılımları hibe edilmiştir.

altera_logo

 

2008-2012 Yılları arasında Çizgi Tagem birçok işlemci, Mikro Denetleyici ve FPGA Tasarım Yarışmaları organize etmiştir. Bunlardan en popüler olanı “Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor” yarışması olmuştur.

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak “tüketici” konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye’nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

CPU Turkey projesinin ilkine 69 tanesi üniversite öğrenci çalışması olmak üzere, 103 kabul edilen başvuru olmuştur. Bu çalışmalardan 14 tanesi finale kalmış ve çalışmalarını CeBit Bilişim Fuarında sergilemişlerdir. CPU Turkey yarışmasının Sanal ve FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı kategorilerinde dereceye giren çalışmalar CeBit Bilişim fuarı etkinlikleri çerçevesinde yapılan ödül töreninde ve Akademik Yenilikçi Gömülü Sistemler Kategorisi sonuçları ise “Gömülü Sistemler ve Uygulamaları Sempozyumu” çerçevesinde yapılan ödül töreninde verilmiştir. Bu proje çerçevesinde üniversitelere 100 adet Xilinx FPGA platformu hibe edilmiştir.

prj81Xilinx Logo

“Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor” proje dokümanlarına E2E Platformumuzdan erişebilirsiniz.

2008-2012 yılları arasında Çizgi Tagem Gömülü Sistemler ve Bilişim alanında çeşitli sempozyumlar, konferanslar ve toplantılar organize etmiş ve bazılarına da bildiri ile katılmıştır. 2008-2010 ve 2012 yıllarında yapılan Gömülü Sistemler ve Uygulamaları Sempozyumu bunlardan en çok rağbet görendir.

Katılımlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız!

gom1